24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Etkinlikleri

Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmen” unvanı verilişinin 89. Yıl dönümü ve 24 Kasım Öğretmenler Günü, ilçemizde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında, Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında çelenk sunum töreni düzenlendi. Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk büstüne sunulmasının ardından program, Ayancık Kültür Merkezi’nde devam etti.

Ayancık Kültür Merkezi’ndeki Törene, Kaymakamı Çağlayan Kaya, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, Milli Eğitim Müdürü Murat Altundal Kamu Kurum Kuruluş daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kutlama etkinliklerinde, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Öğrenciler tarafından Şiir ve kompozisyonlar okundu. Emekli olan öğretmenlerimize hizmet şeref belgeleri verilirken, adaylığı sona eren öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi. Öğrenciler, öğretmenler günü konulu drama ve müzik öğretmenleri yönetiminde koro gösterisi gerçekleştirdi. “Başöğretmen Atatürk” adlı video ve vefat eden öğretmenlerin anısına video slayt gösterimi yapıldı. İlçemizdeki okullar arası düzenlenen resim, şiir kompozisyon yarışmalarında derece giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Program, Ayancık Halk Eğitimi Merkezi ve A.S.O Müdürlüğü halk oyunları ekibinin yöresel oyunlarımızı sergilemelerinin ardından son buldu.