İlçemiz’de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 95. yı..

İlçemiz’de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 95. yıl dönümü Ayancık sahilinde çeşitli tören ve etkinlikler ile kutlandı.

95. yıl dönümünü kutladığımız 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliklerine İskele Meydanında bulunan Atatürk Anıtı'na Liman Başkanlığı Çelengi konularak başlandı. Ardından Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve Vatan uğruna ebediyete intikal eden Türk denizcilerin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mız okundu. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmaların ardından protokol üyeleri iskeleye yürüyerek, Ebediyete intikal eden Türk denizcilerinin anısına denize çelenk bıraktılar.
Daha sonra sırasıyla Tekne yarışması, serbest yüzme yarışması, denizden tabak çıkarma yarışması, halat çekme yarışması ve yağlı direkten Bayrak alma yarışmaları gerçekleştirildi. Yarışmalarda dereceye giren vatandaşlarımızın sırasıyla ödüllerini almasının ardından tören sona erdi.