Nirengi Kültür Sanat Derneği ve Ayancık Belediyesi işbirliği..

Nirengi Kültür Sanat Derneği ve Ayancık Belediyesi işbirliği..


Nirengi Kültür Sanat Derneği ve Ayancık Belediyesi işbirliğiyle, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü katkılarıyla düzenlenen Ayancık Film Festivali 23 Haziran Perşembe günü Tarihi Cezaevinde halkımızın da katılımlarıyla gerçekleşen Açılış Kokteyli ile başladı.

1.si düzenlenen Ayancık Film Festivaline sinema tutkunları ilk günden yoğun ilgi gösterdi. Sinemaseverler, festival kapsamında gösterilecek olan ve dünya çapında başarılarıyla adından söz ettiren yönetmenlerin filmlerini merakla bekliyor.
Ferit Karahan'ın yönettiği Okul Tıraşı adlı film ile açılışı yapılan etkinliğin, şehir dışındaki bir yatılı okulda okuyan Yusuf'un bir anda rahatsızlanan arkadaşı Memo'yu hastaneye götürme talebinin okul yönetimi tarafından zamanında kabul görmemesi ve yoğun kar yağışıyla yolların kapanmasıyla birlikte gelişen olayları konu ediniyor.
Filmin ardından oyuncu Cansu FIRINCI, Festival Sunucusu Özgür ÖZGÜLGÜN ve katılımcılar ile söyleşi yapılarak etkinliğin ilk akşamı son buldu.